Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0546-821515
  • info@wiggers.nl
  • 0546-827543
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

11-07-2019

Welke vooroordelen over de reisverzekering kloppen niet?

Het afsluiten van een reisverzekering voor de vakantie is niet verplicht, maar om zonder reisverzekering op vakantie te gaan is bepaald riskant. Welke vooroordelen over de reisverzekering kloppen niet?

Op vakantie kun je maar beter kiezen voor een reisverzekering. Jouw spullen kunnen gestolen worden, of door omstandigheden moet je eerder naar huis vliegen. Ook medisch kan jou iets overkomen waar de reisverzekering een dekking voor kan bieden. Wanneer je geen reisverzekering afsluit hou je natuurlijk de premie in je zak. Maar weet dan wel wat de risico’s zijn. Laat het verzekeren niet achterwege om de verkeerde redenen. Een aantal vooroordelen over de reisverzekering willen wij daarom even ophelderen.

Binnen Europa zou een aanvullende zorgverzekering niet nodig zijn?

De zorgverzekering (basisverzekering) biedt een wereldwijde dekking, maar het bedrag dat verzekeraars uitkeren bij medische kosten in het buitenland is wel beperkt tot de kosten die in Nederland gebruikelijk zijn. Bijvoorbeeld in de VS kunnen de kosten van een medische behandeling wel het veelvoudige zijn van de in Nederland gebruikelijke kosten. Maar ook in Europa kan het jou overkomen. Tijdens een vakantie in Spanje word je bijvoorbeeld in een privékliniek opgenomen voor een noodzakelijke medische behandeling. Ook in Zwitserland, Turkije en Frankrijk kunnen de kosten hoog oplopen. Verzeker de medische kosten dus goed.

Met een goede zorgverzekering heb je geen reisverzekering nodig

Medische kosten in het buitenland goed verzekeren is verstandig, maar het maakt de reisverzekering niet overbodig. Met de reisverzekering krijg je in noodsituaties direct hulpverlening vanuit Nederland en is je bagage verzekerd tegen bepaalde risico's.
Moet ineens eerder terug naar huis of kun je door overmacht juist niet naar huis? De extra reiskosten of verblijfkosten kunnen door de reisverzekering gedekt zijn. Ook de communicatiekosten draagt de verzekeraar. Zelfs bij overlijden kan er een vergoeding uit de reisverzekering komen. Met dit bedrag kan het lichaam naar Nederland worden vervoerd. Ook diefstal van geld kun je meeverzekeren. Net als pechhulp en vervangend vervoer.

Op vakantie binnen Nederland? Je hebt niets aan een reisverzekering

Voor een vakantie in Nederland is de reisverzekering minder noodzakelijk, maar zeker niet overbodig. Want ook in Nederland kunnen jouw spullen worden gestolen. Het risico is kleiner, maar overleg eerst met je verzekeringsadviseur vóór je besluit om onverzekerd op vakantie te gaan.

De doorlopende reisverzekering is te duur

Een doorlopende reisverzekering kun je een beroep op doen tijdens de zomervakantie, maar wist je dat je ook dekking hebt als je één nachtje naar een bed & breakfast gaat op de Veluwe of bij een stedentrip met een overnachting in Groningen? En dan hebben we het nog niet eens over korte tripjes naar buitenland. 

Een doorlopende reisverzekering heb je geen omkijken naar

De doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar dekking, maar let wel op de dekking. Als je op wintersport gaat biedt de verzekering alleen dekking als wintersport in de polis is opgenomen. Let hier ook op bij gevaarlijke sporten. Paragliding is bijvoorbeeld standaard vaak niet meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering.

Kortom

Een reisverzekering is over het algemeen bepaald geen overbodige luxe. Maar welke reisverzekering nodig of nuttig is, hangt simpelweg af van het soort vakantie. En dat is een kwestie van even overleggen.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens