Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0546-821515
  • info@wiggers.nl
  • 0546-827543
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Financieel doorleven na arbeidsongeschiktheid

Veel ondernemers beseffen niet welke risico's ze lopen na het arbeidsongeschikt worden. Wij leggen het uit.

De AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) is voor ondernemers een onmisbare verzekering. Door ziekte, een ongeval of een aandoening kun je van de ene op de andere dag volledig arbeidsongeschikt raken. Het inkomen kan in één keer naar nul zakken. Leg dit risico bij een verzekeraar neer, anders is het financiële leed niet te overzien.

Met een goede gezondheid sta je niet stil bij de mogelijkheid dat je arbeidsongeschikt kunt raken, maar het kan iedereen overkomen. Het kan komen door een ongeval, maar ook door een ernstige ziekte kun je niet uitsluiten. Het emotionele leed is al enorm groot, voorkom dus ook nog financiële stress met de AOV.

Heb je een AOV nodig? Doe de AOV check

Niet voor alle ondernemers is de AOV strikt noodzakelijk. Er zijn bijvoorbeeld parttime ondernemers die het ondernemen voor een extra zakcentje doen. Of de onderneming kan ook voortbestaan zonder jouw inbreng. Aan de andere kant zijn er ook werknemers waarvoor het verstandig is om aanvullend iets te regelen tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. Doe je AOV check en je krijgt duidelijkheid over de noodzaak van een AOV.

Wanneer keert de AOV uit?

Het afsluiten van een AOV is maatwerk. Onze zakelijke adviseurs weten waar ze op moeten letten bij het afsluiten en het beheren van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Wanneer je een uitkering kunt verwachten uit de AOV, daar kun je afspraken over maken met de verzekeraar. De verzekeraar kan bijvoorbeeld uitkeren als je voor 35 procent arbeidsongeschikt bent voor jouw eigen werkzaamheden. Maar tegen een lagere premie kun je de grens ook leggen bij bijvoorbeeld 65 procent arbeidsongeschiktheid.

Wat zijn de gevolgen van het niet verzekeren?

Een AOV sluit je niet af om je te verzekeren voor het geval je een paar weken niet kunt werken door bijvoorbeeld een gebroken been. Je verzekert vooral het risico van het langdurig of het blijvend arbeidsongeschikt raken. Zonder de AOV kun je als ondernemer nergens op terugvallen. In het uiterste geval kun je recht hebben op een bijstandsuitkering, maar dan moet je eerst jouw spaargeld deels inzetten en zelfs de overwaarde in de eigen woning is niet veilig. Of je wel of geen recht hebt is ook nog afhankelijk van het inkomen van je partner en de leeftijd van de overige gezinsleden.

Stel de AOV check niet uit

Je weet niet of en wanneer je een AOV nodig hebt. Zodra je wordt getroffen door een ziekte wordt het afsluiten van een AOV lastiger of is het zelfs niet meer mogelijk. Bij het aanvragen van een verzekering krijg je namelijk een gezondheidsverklaring om in te vullen. Als hieruit blijkt dat je getroffen bent door een ernstige ziekte, zal de verzekeraar de aanvraag afwijzen. Als je rugklachten krijgt kan de verzekeraar arbeidsongeschiktheid door de bestaande klachten uitsluiten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-02-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.